Möblera om....

I helgen möblerade jag om, eller rättare sagt, bytte plats på två möbler.

Kistan som har stått i sovrummet fick flytta ut i hallen.
Kan vara skönt att ha något att sitta på när man ska ta av/på sig skorna.
Och det gamla pottskåpet tog kistans plats i sovrummet.Måla, måla, måla.....

Måla är precis vad jag håller på med nu igen. Vad jag målat och hur det blev får ni se när jag är klar!
Så hoppas inte ni spricker av nyfikenhet under tiden, hihi!

Söndag....

Helgerna går på tok för fort!!!

Klipp, klipp, klipp....

Fick för mig att spara ut håret igen så har låtit det växa ett tag.. Men ju mer jag funderade på det kom jag fram till att nej jag ska inte ha långt hår, vantrivs och det känns ovårdat efter ett tag.

Bokade en tid hos frissan och klippte av mig det, mycket kortare än jag haft förut!

Och nu trivs jag!!Dagen efter köpte jag hårfärg..
Varför inte prova något nytt??
Sagt och gjort..
Mörk rödbrun....

Måndag...

Då var det måndag igen, men inte är ja bitter för det, har nämligen fridag imorn =) Woohoo!! Eller okej då, va bitter imorse när klockan ringde, men det va då de =P  

Helgen va lugn och skön. Va bland annat på bio, såg The Last Airbender. Va en bra film, längtar till del två kommer =)

Änglarnas stad...Seth är en rastlös ängel i Los Angeles, vars uppdrag är att hjälpa människor i dödsögonblicket. En dag möter han hjärtkirurgen Maggie Rice som förlorar en patient i en operation. Han försöker hjälpa och trösta Maggie - och de blir förälskade i varandra. Nu måste Seth välja mellan livet som ängel och ett liv som människa - med dess njutning och smärta...

Tid: 1 tim 50 min


En otroligt vacker och fin film..

Middag...

Uppdukat för middag som jag bjöd mamma på i lördags..
Måste bara visa en bild på kandelabern jag nyligen köpt, blev så fint på matbordet!

Ljushus...

Här kommer bild på en utav grejerna jag köpte från Jotex, mitt ljushus..Passade fint i sovrumsfönstret med min fina måne som jag tycker mycket om!
Om jag inte minns helt fel har jag fått månen av min syster.Ska tillägga att de va min kära granne som kom med idéen att ställa de i sovrummet! 
Tack =) 

En dag i Mora...


Imorse bar det iväg upp till Mora på Introduktions utbildning om Seko. 
Har varit med i facket något år, men insåg efter idag att jag egentligen inte visste allt vad facket kunde göra för mig och vad som ingår i avgiften osv...
Tycker dagen inte va så tokig trots allt, timmarna bara flög förbi. 

Imorn har man sovmorgon, härligt!!

Måndag!

I lördags blev de fest och utgång! Va en väldigt skojig kväll med trevliga människor =)
Annars har helgen varit ganska lugn och mysig..

Imorse när klockan ringde fick jag knappt upp ögonen, va fruktansvärt trött och ville bara fortsätta sova!
Men lyckades till slut släpa mig ur sängen och iväg till jobbet. Blev lite piggare under dagen, men inte mycket! När man kom hem kände jag bara för att ta de lugnt å kanske ta en tupplur, men nej då, hade bokat tvättstugan! Men nu har jag klarat av det och ska strax bädda ner mig i sängen, helt färdig!

Jamie Walters - Hold On

Evigheter sen jag lyssnade på Jamie Walters. Därför kommer här min favorit låt med honom..

Insidan: brotten, pengarna, tiden


Har nyligen läst Liam Norbergs bok Insidan: brotten, pengarna, tiden.... 

Vissa av er tänker kanske, vem sjutton är Liam Norberg!!
Jo Liam Norberg är bland annat känd för sina roller i filmerna Stockholmsnatt, Sökarna, Under ytan, Blodsbröder mm.. Han har varit svensk och nordisk mästare i Taekwondo.
1993 häktades han för ett värdetransportrån i Göteborg som han hade gjort 1991 och dömdes till 5,5 års fängelse. Tre år senare döms han för rånet mot Gotabanken 1990, och får ytterligare 5 år i fängelse, totalt 10 år ska han avtjäna, ett rekordlångt straff..
I denna bok får man höra Liams berättelse om hur han kom in på den kriminella banan, om tiden i fängelset och hur han blev den han är idag.

1999 kom han ut i friheten...Jag tycker om filmerna Liam Norberg varit med i, riktigt bra svenska kultfilmer. Han är en bra skådespelare!
När man läst denna bok får man en annan förståelse för honom. Det finns bevis för att kriminella personer kan ändra på sig och vända sin livserfarenhet till något positivt.

Föresten, visste ni att en av hans kumpaner vid rånet mot Gotabanken va Dragomir Mrsic.
Nu kanske ni undrar vem det är..
Joo det ska jag berätta för er, han är idrottskonsult och skådespelare, mest känd efter rollen som Mrado i filmen Snabba Cash.

Ni som gillar Liam Norberg eller biografier borde läsa denna bok.

Onsdag...

Haft 2 väldigt långa dagar... Men imorn får jag sova ut, har nämligen sovmorgon, HÄRLIGT!!

Igår efter jobbet var det bara att göra sig iordning snabbt och sen åkte jag å mamma och hälsade på mormor & morfar.. Efter att ha varit där åkte vi till affären. Sen följde jag med hem till mamma, skulle kika på recept hon skulle kopiera åt mig.. När man kom hem kikade jag på seriestarten av Desperate Husewives och Cougar Town, sen blev det sängen! Va allt man hann med den dagen....

Jobbdagen idag va väldigt lång, hade miljöutbildning på eftermiddagen så vi slutade först 17.00...
När jag kom hem va jag ganska trött och ville bara slappa i soffan egentligen, men hade en del att göra! Men först åt jag mat och kopplade av till ett avsnitt av Tre Kronor.. När det va gjort satte jag igång, skulle laga några matdosor, blev 8 dosor! 4 ska in i frysen och de andra 4 blir mat i 2 dagar. Även fast det har tagit nästan fram till nu är det skönt att ha det gjort, behöver först laga mat på lördag! Plus att jag har massa dosor i frysen ifall man inte skulle orka laga något...

Snart är det dags att avnjuta ännu en seriestart, Grey's Anatomy..

Måndag!!

När klockan ringde imorse trodde jag först att det var mitt i natten, var ganska mörkt både ute och inne! Plus att de igenplastade fönstren och byggnadställningen hjälper till att mörka ner!

När jag kom hem från jobbet hade de satt upp plast på balkongen. Tror ni det går att öppna balkongdörren?! NEJ, för den är igentejpad på sidorna och plast på! Jaha man får väl ha småfönstren på kökssidan öppna då för att få luft!! Hoppas verkligen det går snabbt på denna sida! Får lite smått klaustrofobi när jag sitter i vardagsrummet!!

Har tvättstugan just nu. När man kommer ner sitter det en lapp på ena tvättmaskinen, TRASIG! Tur jag inte har mycket tvätt med tanke på att vi har bara 2 maskiner per tvättstuga och 3 timmar på oss att tvätta!

Plingade på dörren nyss, stod någon där utanför som höll för titthålet.. Jag vågade inte öppna, för jag öppnar aldrig om jag inte ser vem det är eller om det är någon jag inte känner! Det plingade och knackade på dörren... Plus att jag hade ju dörren olåst för en gångs skull också! Så tänkte shit va ska jag göra nu då, ska jag öppna.. Då hör jag brevinkastet öppnas och någon säger, jag hörde dig!! Hahahahha då är det grannen som står där utanför och bara ville säga hej! Inte skrämma slag på mig sådär! Men fatta nästan att det var hon som va där utanför och busade..

Kom fram till att vi har en ny tradition gällande våra jobbfester, någon ramlar alltid omkull på cykeln!! Personen kom idag och berättade att han hade cyklat omkull på vägen hem i fredags natt! Som tur va gick det bra med honom..
Jag tror nog vi brevisar har lite svårt att hålla oss på benen när alkohol kommer i kroppen. Eller så gillar vi marken bättre?! Haha..
Undra vems tur det blir nästa gång?!

Lite mera...

Nu har lite mer saker kommit upp i min hylla...Har fortfarande ett trappsteg att fylla, men det kommer, gäller bara att ha tålamod =)

Söndag..

Idag har jag gjort lite mer nytta än igår..

Tänkte att det var dags att börja rensa bort sakerna på balkongen idag, så byggarbetarna kan göra sitt arbete! 
Började med att åka hem till mamma och ställde mina ljung på hennes balkong, vill inte ha den inomhus under tiden de ska pyssla på balkongen. Där är jag vidskeplig, men har sina orsaker!!  
Efter att ha varit hos mamma ett tag blev det en vända till affären, kylskåpet började eka tomt! När jag kommer hem ser jag att jag hade glömt det viktigaste, så var bara att bege sig till affären igen, suck!

Efter en liten paus för mellis fortsatte jag att plocka bort sakerna från balkongen och nu står allt inne i matrummet! Hoppas sakerna inte behöver stå där allt för länge!

Har även hunnit med att laga 2 matdosor.

Och nu sitter jag och kopplar av till 2 avsnitt av Greek. Är sista avsnitten på ett tag för nästa vecka börjar Gossip Girl igen =) Woohoo!

Lördag!

Paketet från Jotex kom igår som lovat. Sen var alla 3 sakerna med i paketet. Så nu är jag glad på Jotex igen, haha!  

Igår var det bowling med jobbet! Efter vi hade bowlat färdigt begav vi oss ner till jobbet och påbörjade festandet! Efter nån timme med öl, snack, och skratt började folk att röra på sig. Vissa drog hem, andra ner till stan och en hög hängde med hem till mig på lite mer fest. Vi spelade lite Nintendo Wii, Just Dance blev det. Skojigt att se alla svänga sina lurviga  =P
Men efter ett tag blev det dags att röra på sig igen, denna gång ner på stan.
Va en skoj kväll. Detta gör vi om snart igen =)

Idag däremot har det inte blivit mycket gjort! Soffan och tvn har varit min destination. Fick lite sällskap av grannen fram emot kvällen.

Snart blir det sängen!

Maria

...to be yourself is all that you can do ...

RSS 2.0