Våffeldagen - igår...

Igår var det våffeldagen.. Hoppas ni åt några??

Jag gjorde det, våfflor med jordgubbssylt och grädde!

Snart så =)

Imorn kommer mina pluttisar upp =) 

Snö, snö, snö, snö......

Under veckan hade vi fint vårväder, men igår kom det snö igen! Så det verka som att vintern kommer stanna en liten stund till....

Här kommer bilder på fina vinterdagar och det är såna dagar som gör att man älskar vintern =)

Vi har haft tur och haft mycket snö ett bra tag nu. Det är så vintern ska vara, full med snö!

Måndag = sovmorgon...

Måndag morgon och jag sitter och kikar på TV.. Varför?! Jo för jag har låååång sovmorgon, börjar först vid 1 snåret =) Härligt!

Gran TorinoClint Eastwood regisserar och spelar huvudrollen i denna film.
Han spelar Walt Kowalski, en gammal krigsveteran som är full av hat och har massa rasistiska fördomar. Inte speciellt bra med tanke på att han är den sista vita som bor kvar i sitt område. En av hans kära ägodelar är hans bil, en Gran Torino.
Grannpojken håller på att hamna snett, hans kusins gäng försöker värva honom och inträdesprovet är att sno Walts Gran Torino. Pojken misslyckas med detta och blir tagen på bar gärning av Walt. Det ena leder till det andra och Walt upptäcker att hans grannar inte är så hemska trots allt, och han försöker hjälpa pojken att hålla sig borta från brott och annat dumt..

Tid. 1 timme 46 minFilmen har biopremiär idag, 20 mars. Rekomenderar er att se denna. En väldigt bra, fin och rolig film. Mycke bättre än jag trodde den skulle vara, fast hade inga speciella förväntningar på den heller så.

Från helgen....

Nu har jag hämtat min kamera och här kommer lite bilder från helgen....Enda gången under helgen Liam & Nova sitter och leker med lego tillsammans..  Tog en stund att övertala Liam att låta Nova vara med och leka då han sa att det var hans lego och Nova inte fick röra det.
        
  


Liam tokar sig

     


Passar på att leka med legot när storebror sover..
       

Har blivit riktigt duktig på att ställa sig upp. Det var speciellt roligt vid bordet, för där kunde man ta allt man kom åt som låg på det =)
     


Mys.....       


Syskonen myser i soffan...
   

Fast Nova ville inte sitta still speciellt länge, och det tyckte inte Liam om då han ville gosa med lillasyster... 


En kram till moster, säger Liam..

Måndag...

Då va de dags igen, måndag, hela veckan ligger framför en...

Helgen har varit underbar, Liam & Nova har varit här uppe, då Anna & David skulle upp till stugan med några vänner!  
Kommer bilder sen när jag hämtat min kamera, glömt den hos mamma..

Sovmorgon...

Idag har man sovmorgon, börjar 9.05. Härligt!! Solen skiner ute och det är snö =) En härlig dag att vara ute på! Synd bara att det ligger kring nollan, snön töar bort lite då =(
Nu ska jag kila iväg till jobbet, men ha en underbar dag alla!!

Wipeout....

De flesta har väl sett reklamen för kanal 5:s nya tv program, Wipeout.. Blev nyfiken på vad det var för tokigt program och kände att detta måste man kika på! Kan säga att jag blev lite besviken, hade lite mer förväntningar och det var inte fullt så roligt jag hade trott det skulle vara! Men en hel del skratt fick man iaf... 
Kommer nog inte följa det, utan blir mer att kika på det i brist på annat..

Ute faller snöflingorna sakta ner till marken....

Varje gång jag tittat ut genom fönstret idag har det snöat..... Det lilla som töat bort under veckan är nu på väg att fyllas på. Har varit snö hela tiden sen, hm ja ni kan de va sen vid jul nångång?! Jaa jag tror nästan de. Det känns bra! Äntligen kan man säga att vi haft en bra vinter med snö =)  Det är så här det ska vara, fullt med snö ute!  Inte nollgradigt, regn och ingen snö, hur kul är dom vintrarna?!

Cold - No One....
"Well I can't ever really believe
No one was sent to get me
And I feel like I'm being erased
No one got left here

I'm all alone
No one was sent to get me
I'm all alone
No one got left here
...."

Ont..

Är trött och slut.. Ont i hela kroppen, mest ryggen - fortfarande!! Ska bli skönt med helg och vila ut lite! Men snart är en ny vecka här....

Ibland så tar de bara STOPP!!

Ibland går det inte riktigt som man vill, det gjorde det inte för mig på jobbet idag!!!
Skulle packa bilen innan turen, hade ganska stora paket som skulle lastas i och sen alla blålådor me post. Gällde att packa smart, ställde några blålådor på varann, de fick ju stöd från paketen och va ingen riskt för att välta. Tänkte flytta ner den när jag blivit av med paketen.. Tror ni jag kom ihåg det?! NEJ..
Självklart välte lådan i en sväng.. Lagomt kul att hitta lådan upp å ner och all post ramlat ur!! Jaha, de va bara att försöka ta ihop posten lite fint och hoppas allt va i någorlunda ordning!! Och det va den, tur tur tur!!
Sen mina kära vänner hade jag glömt titta hur mycket bensin det var i bilen innan jag åkte ut på turen. Blev påmind om det när lampan lyste till alldeles i början på turen! Tänkte att det va ingen fara, har ju kört turen på reserven förut och klarat mig runt!! Men det verkade inte riktigt vara min dag idag... Körde ut på stora vägen och va på väg mot sista lådan, då börja bilen hacka och farten sänktes ner!! NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ inte nu, tänkte jag! Klara mig precis till brevlådan, där dog bilen!! Bensinen va slut gott folk!!! Kändes lagomt kul att stå där med bilen efter riksväg 70 där folk kör i 90 och man står lite illa till.... Kul när lastbilarna kör förbi och hela bilen skakar till!!
Får försöka se det positiva i det hela; Kom precis till sista lådan, så klarade iaf turen! Fast hade varit bättre om jag klarade mig ända till bensinmacken, men men....

Män som hatar kvinnor

 

Lisbeth Salanderär en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers.

Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag.

Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.Filmen är baserad på Stieg Larsson bok, Män som hatar kvinnor.  Detta är den första boken i Millennium serien. De andra två är, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes.
Jag hade inte läst boken innan jag såg filmen, men alla prata mycket om dessa böcker och om filmen, så man blev ju tvungen att kika på filmen för att se vad det va alla pratade om. Och kan säga att det var en mycket bra film och intressant. Rekomenderar er att se den.
Blev nyfiken på fortsättningen så ska nu läsa de andra två böckerna innan de kommer på film..

Everybody, Anybody, Somebody and Nobody

This is a little story about four people named Everybody, Somebody, Anybody, and Nobody.


There was an important job to be done and Everybody was sure that Somebody would do it.

Anybody could have done it, but Nobody did it.


Somebody got angry about that because it was Everybody's job.


Everybody thought that Anybody could do it, but Nobody realized that Everybody wouldn't do it.


It ended up that Everybody blamed Somebody when Nobody did what Anybody could have done
(nånting att tänka på kanske... denna lilla historia finns i många varianter, detta är en utav dom)

Söndag..

Jaha, då var vi här igen - SÖNDAG!! Ja jag behöver väl inte uttrycka hur jag känner för söndagar när jag gjorde det så fint förra veckan.. Så då lämnar vi det här, punkt!!

Så vad ska man hitta på idag då?! Hm...
Tänkte faktiskt ta och lägga mig och läsa lite! Är ganska mysigt att krypa upp i soffan eller sängen med en  filt runt sig och läsa en riktigt spännande bok! Men tyvärr är jag alldeles för dålig på att läsa ofta, blir lixom inte av, lättare att lägga sig framför tv:n och zappa runt eller titta på en film. Skärpning Maria!! Läste ganska mycket när jag va mindre, men det va väl innan jag blev ett tv-tittande freak, haha!!
Annars blir det ganska lungt idag, har lite ont i ryggen fortfarande =(  Kändes bra igår med ryggen, men det var då det!
Hoppas ni haft en bra helg och njutigt.. Själv tycker jag helgerna går alldeles för fort och inge vettigt får jag gjort heller!! Imorn börjar en ny vecka... ah tiden går för fort!

Min TV-vecka...

Satt här och tänkte på vilka serier jag brukar kika på under veckorna.. Kom fram till att det var ganska mycket, haha! Så här ser min kommande TV-vecka ut!!

Måndag:
20.00 = 183 Dagar  (SVT1)
2100 = CSI NY        (kanal5)

Tisdag:
20.00 = Navy CIS    (TV3)
21.00 = Desperate Housewives  (kanal5)
21.55 = Christine  (kanal5)

Onsdag:
21.00 = Greys Anatomy   (kanal5)
21.55 = Dirty Sexy Money  (kanal5)

Torsdag:
21.00 = Criminal Minds  (TV3)

Söndag:
18.05 = One Tree Hill  (kanal5)
19.00 = Gossip Girl  (kanal5)
(15.10 = Desperate Housewives repris från veckan om man missade det då)
(16.10 = Greys Anatomy reris från veckan om man missade det då)


När man ser det så här känns det ganska tragiskt att man följer många serier! Och detta är serier som jag vet att de flesta av svenska befolkningen också tittar på! Men men, vad vore livet utan alla serier att gotta sig i?!

Maria

...to be yourself is all that you can do ...

RSS 2.0