Blåbärspaj

Mot kvällen blev det att göra Blåbärspaj av bären vi plockat... Mums!Skogsmullar....

Idag gav jag och Veronika oss ut i skogen för att plocka lite svamp och blåbär.

Utsikten från Veronikas familjs stuga där vi började med att äta lunch, en sallad från Trafikcaféer.

 

När vi varit uppe i skogen ett tag började det regna och vi begav oss hemåt.
Men lite fick vi ihop i alla fall..

     

Sååå god choklad!

Har inte sett denna chokladkaka förut så var självklart tvungen att köpa den nu när jag såg den!
Och kan säga er att den är nu bland min nya favorit chokladkaka, efter apelsinkrokanten förstås, den är och kommer alltid vara nummer 1 för mig!Ni som inte smakat denna, gör det NU!!

Wiiiieee =)

Nu är de här uppe igen, mina älskade syskonbarn =)

Revolutionary RoadI Connecticut under mitten av 50-talet lever April och Frank Wheeler som är ett ungt, framgångsrikt par som bor med sina barn i en trevlig förort. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar, bestämmer paret sig för att flytta till Frankrike, där de hoppas utlopp för sina mer konstnärliga sidor.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Revolutionary_Road_(film) )

Tid: 1 tim 54 minHavets Hus!


I Lysekil finns Havets Hus, och där blev det ett besök...

Här kommer massa bilder...
 
Tunnelakvariet...

Detta va lite av vad som finns att se på Havets Hus...

Västkusten....

Packad och redo för en tripp till Västkusten  Det är så himla mysigt på Västkusten, vet inte varför, men det har en magisk känsla...

    

Har hunnit med mycket under veckan känns det som..
Började med en tripp till Ullared, blev inte allt för mycket shoppande där för min del.. Sen har man även besökt, Lysekil, Strömstad, Grebbestad, Smögen, och Uddevalla som vi bodde i under veckan..

Här kommer lite bilder... 

Utsikt över vattnet i Lysekil...
 

TjörnbronSmögen.. Verkligen älskar Smögen, det bästa med Västkusten!
 SEMESTER!!!

Äntligen är den här, min semester!!

Mmmm, sommar!!

Snart...

Nu är det nära till min semester.. mm längtar!
Men då vill jag ha fint väder så man kan sitta ute på balkongen och mysa! Fast bara det är varmt och skönt är det helt underbart att sitta där ute och ta det lugnt och koppla av...

Änglar & DemonerRobert Langdon, Harvard professor i religiös symbolik, upptäcker bevis på att det legendariska hemliga sällskapet Illuminati fortfarande är vid liv och på gång att ännu en gång hota sin urgamla mytomspunna fiende - den katolska kyrkan. Illuminati har lyckats stjäla en mycket kraftig bomb skapad med en ny teknik och meddelar att den skall placeras någonstans inom Vatikanstaten.
Jakten på Illuminati och bomben blir en hård kamp mot klockan... och snart måste Langdon riskera mer än han någonsin kunnat förutsäga.  (källa: http://www.sf.se/ )

Tid: 2 tim 18 min


Filmen va okej. Men tyvärr måste jag säga att jag tyckte Da Vinci koden va bättre.

Ännu en...

I veckan var jag och tatuerade mig, igen =)
Denna gång blev det på foten.

Framifrån....
 

Och sen slingrar den sig ett varv runt...
 

Knowing1958 gräver en skola ner en tidskapsel, som eleverna får fylla med sina teckningar. Alla utom en elev. Hon fyller sitt papper med en tillsynes slumpartad siffersekvens.

Femtio år senare öppnar en grupp elever tidskapseln och hittar flickans mystiska anteckningar. Det blir Caleb som tar hand om anteckningarna, men det är Calebs far, professor Ted Myles som ser igenom mönstret och anar ett kodat meddelande om en mängd större olyckor, datumen för deras händelser och deras dödssiffror. Dessvärre hittar professorn även vad som ser ut som datum i den nära framtiden. Men hur ska han kunna varna allmänheten? Om vem ska han varna? Vem kommer någonsin att tro honom?
(källa: http://www.sf.se/filmer/film/77092583/Knowing )

Tid: 2 tim 2 min

Denna film går på bio just nu, så för er som vill hyra den får ni vänta en liten stund till...
Tyckte filmen började bra och den va spännande. Man satt lite på helspänn och undrade hela tiden hur det skulle gå.. Men kan säga att jag blev lite besviken på slutet, tyckte det förstörde hela filmen. Men jag vill ändå tipsa om denna film för helheten av den va ändå bra.

Enjoy!


Lite nytt..

Nu när sommaren är här kände jag att det va dags att byta ut den svarta fransgardinen i sovrummet mot en ljusare.Blev bättre så här eftersom jag har ljusa gardiner i det andra fönstret..

Första festen för sommaren...

Igår hade vi första posten festen för den här sommaren!
Vi började med att grilla, gott att värma upp med lite mat.. Sen körde vi 5-kamp. Och det laget jag va med i vann, vi va bäst helt enkelt =P  Sen flöt kvällen på och vi festade vidare och sen blev de utgång..
Lite saker hände under kvällens gång, men överlag va de en rolig fest och vi hade det trevligt =)
Får se om vi lyckas ha en till fest under sommaren..

Jävla snorungar!!!!!!!!!!!!

Aaahhh, jag är så arg!!
Va hemma hos mamma, och sen när man skulle hem och kommer ut till cykeln har några jäkla snorungar ryckt ut ventilerna på cykelhjulen... Oh, va glad man blir då, både utan luft och ventiler!!
Va bara för mig att gå till cykelaffären och köpa nya. Det är tur man har en cykelaffär bara några minuter därifrån.. Även fast det är lätt att fixa nya ventiler blir man ändå arg, för det är så onödigt gjort!
Och kan även tillägga att det inte är första gången detta hänt när jag varit hos mamma. Men då låg ventilerna i alla fall alldeles breve cykeln så va bara att pumpa i ny luft.
Om man ändå fick tag på de där ungarna..

Regn???!!!

De sa på vädret att det skulle komma lite regnskurar idag.. Men tycker ni att det ser ut som just nu att det är på väg att börja regna snart?!?!Fast de sa på jobbet att de hade åskat idag, jag har inte hört det.. Och lika hade det kommit några lokala regnskurar på vissa ställen...

Såg på vädret nyss att det skulle bli fult och regn fram emot helgen och nästa vecka!! Typiskt nu när det varit fint ett tag!! Fast jag håller fortfarande tummarna på att det fina vädret tittar fram HELA min semester, och än är det nån vecka kvar till den... Längta, längta, längta....

Maria

...to be yourself is all that you can do ...

RSS 2.0