Fredag!!

Äntligen fredag och efterlängtade helg!!

Sveriges värsta bilförare...

Tittade på programet Sveriges värsta bilförare igår! Har bara ett ord att säga HERREGUD!!!
Alltså är det ett skämt eller, man kan ju börja undra om de överdriver! De där människorna är livsfarliga ute i trafiken! Och en sak jag inte förstår är hur de ens fick sitt körkort!!! Ah herregud, livsfarliga människor!!

Full fart...

Idag har det varit full fart sen jag kom hem från jobbet.. Har tvättat och städat. Ibland måste man göra sånt också! Nu återstår bara lite småplock och sen laga något att ha i matdosan imorn, tror det blir gräddstuvad pytt i panna.. Lätt, enkelt och hyffsat gott! Pytt i panna är ingen stor favorit till mig, men det går ner när man inte orkar göra något annat!!
Imorn är det fredag - Härligt, äntligen helg!

Pon and Zi...
Visst är de söta?? Helt förälskad i dessa två små figurerna...

Pon and Zi...

Tulpaner...

I fredags fick jag tulpaner av både mamma och mormor & morfar.


Idag är ingen vanlig dag....

.....för idag är det  MIN födelsedag... Japp nu va de åter dags att fylla år!! Grattis till mig själv!! Hipp hipp hurra!!
Tänk va konstigt att åren bara flyger förbi, men jag blir inge äldre ;-) haha!!Jaja, okej, kan väl berätta att det inte bara är min dag idag... Utan säger Grattis till Åke, Helena & Lisbet på jobbet som även dom fyller år idag!! Ett fyrfaldigt leve för oss fyra, hipp hipp HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!

Och sen är det även mormor & morfars bröllopsdag! Hela 60 år har dom varit gifta idag!! Diamantbröllop....
De ni, inte många nu för tiden som lyckas med det!

Sådär nu har jag varit lite storsint av mig och inte bara uppmärksammat mig själv!

Tv-bänk..

Skäms på mig, har helt glömt bort att lägga ut bild på den nya tv-bänken...
Lina, jag hoppas du blir glad nu när bilden kommer =)
Hade tänkt köpa den själv.. Men slutade med att det blev en tidig födelsedagspresent från mamma.. Tack mamma!

Kursen klar....

Om ni kommer ihåg så berättade jag i höstas att jag hade börjat plugga en kurs, var en översiktskurs i Juridik.... I lördags gjorde jag sluttentan, och den gick bra!! Fick G... Visst man ska vara glad över det, och det är jag. Men på samma sätt är jag ändå lite besviken, för var så några poäng ifrån ett högre betyg! Det högsta man kunde få i denna kurs va VG..
Men som sagt, jag är glad över mitt G. Kursen va på distans, vilket betyder att man studerar helt på egen hand, de har gett en uppgifter under terminen som man ska ha gjort, men allt var helt upp till en själv att man gjorde dom och att de kom in i tid.. Så just därför är jag stolt över mig själv för att jag haft sån disciplin att pluggat helt på egen hand! Det har inte alla gånger varit lätt, men är man envis klarar man allt, och det är jag!
 

Ett ljus i mörkret....

Korten är tagna av mig......

Ampellilja & Svärmorstunga...

Ett av mina senaste tillskott bland blommorna, Ampellilja..


Funderat ett tag på att köpa en blomma och hänga i fönstret, men inte kommit på vad man ska ha för blomma. Va på Blomsterlandet här om dagen med mamma och kika lite, då blev det den här med lite hjälp från mamma..
Hittade denna text om blomman:

Ampellilja har hos NASA visat sig vara en duktig luftrenare. Den tar upp gifter som formaldehyde, dimetylbensen och bensen. Den fungerar dessutom som god luftfuktare genom att den kan och bör vattnas ofta.

Så ni som har katter och andra djur som brukar äta på blommor ska nog tänka er för vart ni ställer denna blomma då den är giftig eftersom den tar upp gifter från luften! Men annars är den bra =)


Är inte nöjd med de två garderobsblommorna i köksfönstret då de inte växt till sig nå fint! När jag va på Blomsterlandet hittade jag inga som jag tyckte passa i köket, så ska avvakta och vänta tills de får in flera och hoppas man hittar några då!

Men till fönstret i vardagsrummet hittade jag blommor.... Svärmorstunga!

Hade två Garderobsblommor i vardagsrummsfönstret sen innan och tyckte det var lite väl glest, men nu har jag fyllt ut det med två st Svärmorstunga. Åter igen till er som har djur som äter blommor, saften i dessa blad är giftiga..

Tror inte dessa två blommor, Ampellilja & Svärmorstunga, är jätte giftiga, men ändå kanske inte bra för erat djur om de får i sig det, de kan nog bli lite dåliga av det!

Beslut....

Efter att ha tänk fram och tillbaka ett tag och känt efter har jag äntligen bestämt mig och kommit fram till ett beslut... 
I 1½ år har jag jobbat i snitt varannan lördag, vissa perioder har det varit varje lördag! Jag orkar inte att vissa helger sitta och åka över 40 mil, mitt knä har inte mått bra efter dom turerna då jag fått väldigt ont i det efteråt.. Ibland har det känts som att man inte gjort något annat än jobbat, jobbat, jobbat.. Så har en tid gått och vantrivits och tyckt det varit jobbigt med lördagarna! Jag orkar helt enkelt inge mer, det har blivit för mycket för mig!! Så idag sa jag det, att jag vill inte jobba lördagar längre!!

Dreamer - Inspired By A True StoryTävlingshästen Soñador (betyder drömmare) ramlar i en tävling och bryter benet. De tänker avliva hästen. Men Ben tar med sig hästen hem och tänker få den att gå igen. Med hjälp av dottern Cale har de en lång resa framför sig, inte bara att träna upp hästen utan deras relation till varann stärks allt eftersom...

Längd: 1 tim 46 min

Tycker inte man kan säga att filmen är sådär jätte spännande, men det är en fin film och det är det som gör filmen bra! Sen är Dakota Fanning en väldigt bra ung skådespelerska tycker jag. Hon har lyckats varit med i mångra väldigt bra filmer! Om hon fortsätter i den här takten kommer hon nog bli en stor skådespelerska... Jag hoppas på det i alla fall!

Berättelsen om Narnia....

Boken jag har beställt kom under veckan, Berättelsen om Narnia...
Är alla 7 böckerna i 1 bok... Har verkligen fastnat för Narnia.. Jaaa, jag vet att det kanske är en barnbok, men va sjutton, det är ju bra! Hahaha =)

Julen bortstädad....

Idag har jag plockat bort alla julsaker, ljusstakar och julgranen.... Så nu är julen bortstädad hemma hos mig! Känns ganska skönt faktiskt, även fast jag tycker det är mysigt med julen och alla julsaker och ljusstakar osv....

90210

Tänker tillbaka på 90-talet och alla serier som gick då.. Jag kommer mest att tänka på Beverly Hills.. Serien nästan alla tittade på och älskade. Om ni missade den från början kanske ni hängde med på den nångång under alla gånger den gått i repris....  Beverly Hills fick även en spin-off serie, Melrose Place.. Även den kikade jag på, men inte lika mycket.
2008 kom de på att de skulle göra ytterligare en spin-off serie till Beverly Hills. Den serien skulle få namnet 90210, Beverly Hills postnr för er som inte visste det.. Några av de gamla kära skådespelarna från gamla Beverly Hills är åter igen med i nya serien 90210. Väldigt kul att några ville vara med =)
Under hösten kom 90210 till Sverige. Blev väldigt besviken när de meddelande att serien skulle sändas på TV400 då jag inte har den kanalen.. Men då hittar man bara andra sätt att se serien och det gjorde jag =)
Trodde först att 90210 skulle vara något töntigt försök till att efterlikna gamla Beverly Hills, men icke då. Serien tog mig med storm och jag älskar den. Visst kan man se vissa likheten, men va sjutton, jag är inte kräsen, i love 90210!!
Alla ni som älskade Beverly Hills se den nya 90210 om ni inte redan gjort det...

Berättelsen om Narnia - Häxan & LejonetSyskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy bor tillfälligt på en stor gård som ägs av en professor. Av misstag upptäcker de en väg in till landet Narnia, ett vackert och en gång fridfullt land. Men just nu vilar en förbannelse över landet, det är evig vinter, och allt det är den elaka vita häxan Jadis verk. Under ledning av härskaren lejonet Aslan väntar en stor strid i kampen om att befria Narnia och förgöra den vita häxan....

Utgivningsår: 2005

Längd: 2 tim 20 min


En underbar film och underbar berättelse... Måste ses om ni inte har gjort det!

2009

Jaa, då va det ett nytt år, 2009..
Tycker åren bara springer förbi. Folk blir äldre och det händer en massa saker runt omkring mig.. Men jag hinner inte riktigt med, åren går för fort och jag tappade bort mig själv nånstans för flera år sen...

Maria

...to be yourself is all that you can do ...

RSS 2.0