Nya fynd..

Var ute och fynda lite förra veckan...

  Ännu en ljusstake ;-) tihi.. kan inte låta bli..
Den jag köpte hade en grön kupa, men det tyckte jag inte passa in lika bra hemma hos mig, så fick denna vita av mamma, för hon hade en kupa över. Hon har för övrigt 3 st sånna här ljusstakar hemma, fast i annan färg.

Ett servettställ.  Snyggt!!
  
En bild utan servetter, och en med servetter!!

Glad Påsk!

Har gjort lite påskfint här hemma! 

                    


  Fick 2 söta kycklingar av mamma  

Ät inte för mycket godis nu ;-)  Och ha en trevlig påsk!!

 

En sorgsen dag...


Imorse när jag kom upp låg en utav fågelungarna död på botten. Breve satt den ljusaste fågeln och sov. Mamman och den andra ungen satt för sig självai boet. Plockade ur den döda fågeln... Tyckte den ljusa fågel betedde sig lite konstigt där på morgonen, den var inte som den brukade..
Och hade nog rätt att något var fel, för nu när jag kom hem hade den ljusa fågeln dött =(
Den var den sista jag ville skulle dö, för den var så underbart vacker för att den var mycke, mycke ljusare än de andra.. Och sen var den så söt, för när den åt satt hela fågeln inne i matskålen!! De andra satt ju på kanten, men inte den nej! Men när jag tänker efter så var den ljusa fågeln minst, var jätte liten mot de andra..
Men är väl som de sa på djuraffären när jag var in och prata med dom efter pappa fågel hade dött.. Kan ju vara så att pappa fågel hade ett medfött fel, och någon utav ungarna fått det så jag skulle inte bli förvånad om någon utav dom dog!!! Men känns så tungt, först dör pappa fågel dagarna efter den första kläcktes.. Sen överlevde 3 av 5 fåglar så pass länge att de lämna boet, kunde flyga, och äta själv!! För alla hade precis lärt sig äta själv!! 2 fåglar vet jag dog alldeles när de kläcktes..För hon hade ju kastat ut små små små foster ur boet!
Så nu är jag tillbaka på 2 fåglar, som jag började med.. Känns tungt med att 3 fåglar dött på ca 1 månad =(
Hoppas bara att ungen som är kvar överlever och att mamman inte dör. Hon var ju lite konstig förra helgen, men nu är hon som hon brukar!! Vill inte att fler fåglar ska dö!!

Den ljusaste och en utav de andra är det som är döda =(   =(   =(
image185

Äntligen...

Äntligen har flera års slitande gett resultat.. Kan inte riktigt än säga vad det handlar om.
Men återkommer så fort jag kan säga mer!! =)

Natural Blues...

 

Mmmm, bra låt med Moby.....

Mamma fågel sjuk?

Är lite orolig just nu, mamma fågel har suttit på samma ställe sen jag gick upp. Ungarna är fram till henne å vill bli matade, hon bara tittar på dom. När jag skulle fylla på mat, byta vatten osv rörde hon sig ingenting, bara titta på mig. Petade lite på henne genom gallret för att se om hon flyttade sig, inget, hon bara titta på mig!
Såg nyss att hon hade flyttat ner några cm på stegen...

image189
Ser ut som att jag inte bytt sanden på länge, men kan säga att jag gjorde det för bara nån dag sen, men att de ser ut så här på en gång eftersom fågelungarna är på botten mest!

Nyss va mamma fågel runt å flög lite, var och åt en vända..Gud va ungarna jaga henne efter det, de vill väl att hon ska mata dom. Men det gjorde hon inte! Så vet inte om hon gör det för att de måste lära sig att äta själv, eller om hon gör de för att hon är sjuk! Nu blir man å tänka så också! 
Hm, ja ni, vet inte vad jag ska tro! Det återstår väl bara att vänta och se. Vem vet, hon kanke fick en tillfällig sinnesförvirring, som min syster sa! Haha....

Saknar..

Sitter här och är lite sentimental efter att ha pratat med Kim på msn en stund...
Vill att hon ska komma hem NU.. Känns som en evighet tills hon kommer hem, känns som en evighet hon varit borta... I ca 10-11 år har vi varit vänner. Så man är van att hon alltid har funnits där mer eller mindre..
Men nu är hon allt för många mil och länder bort.. Längtar till Juni, då kommer hon hem =)


  Kim och jag...
  
(klicka för större)

Fågelungarna...

Syster,  här kommer äntligen bilderna på fågelungarna som du så gärna velat sett i flera dagar.

Som sagt, nu har fåglarna lämnat boet. Det började med att 1 lämnade boet en liten stund i måndags, sen på tisdagen var en ny ute. Fast de flög in till kvällen.. Men sen igår har alla 3 varit ute väldigt mycket. 
Ja, det blev 3 ungar =)  Men vet ännu inte vilket kön det är på ungarna eftersom de inte fått sina riktiga färger än. 

(klicka på bilden för att se den större)
   
En varsin bild på dom. Inte de bästa bilderna, lite suddiga blev dom. Men var verkligen svårt att ta kort på dom då de inte ville sitta stilla.

 Här sitter syskonskaran tillsammans. Undra om den ljusa fågeln kommer fortsätta vara sådär ljus. De andra två är ganska lika, men den ena är lite mörkare än den andra. Men men, det där hinner nog ändras sen när de blivit lite äldre och får sina riktiga färger. De är ju bara gråa nu, ja förutom den som är jätte ljus.

 

Nu har ni fått sett några bilder på dom små liven =)  

Mina tatueringar =)

     

Sthlm....

Under veckan åkte jag iväg till min syster i sthlm. Kom hem igår. Har varit några helt underbara dagar.
Kan då säga att det varit en liten kille som kört med mig hela tiden, det var moster hit å moster dit, tog en i handen och drog runt med en överallt. Men mest var det inne på hans rum vi lekte, när vi inte var utomhus då.

 Vi är på väg ut.. Var nån som var väldigt ivrig att komma iväg till lekparken och gunga.
Det tjata han om hela vägen hem från dagis.. 
          

Här sitter vi och leker inne på hans rum.
     
Och tror ni jag fick lämna rummet? Nej nej. När jag reste mig upp och gick mot dörren va det någon som kom fort och stoppa en och sa Nej och drog mig till sängen och visade att där skulle jag sitta.
Det var bara att sätta sig ner och fortsätta leka. Men jag klagar inte. Han är världens sötaste och goaste unge.

Va inge kul att åka hem. Saknar plutten, och ja syster med ;-)
Och nästa gång jag ser denna familj vill jag se dom med en unge till =)

Filmtipset v.10 -->Kärlek på menyn

Filmen denna vecka heter Kärlek på menyn.

"Mästerkocken Kate Armstrong lever sitt liv precis som hon styr över den trendiga Manhattan-restaurangens kök, det vill säga med en osentimental intensitet som både fängslar och skrämmer hennes omgivning.
Kates perfektionism sätts på prov när hon"ärver"sin 9-åriga syskondotter Zoe samtidigt som hon tvingas ta itu med en stökig nyanställd kökschef. Nick Palmerär temperamentsfull och en frisk fläkt, men förstås Kates raka motsats. Trots det, skapas en personkemi dem emellan som är omisskänlig. Rivaliteten byts ut mot romantik, men om hon ska kunna finna lyckan tillsammans med Nick och även kunna kommunicera med Zoe, måste hon lära sig att kunna uttrycka sina känslor utanför köksmiljön."

Filmen är ganska förutsägbar, först en massa problem, som i slutändan löser sig på något sätt. Men ändå så gilla jag filmen. Man behöver sånna filmer ibland. Det får en på bättre humör.

3 ungar...

Det är 3 små ungar i boet.. Har hela tiden sett 1, sen kanske 1 till, men inte varit säker.. Men har då tänkt att det måste varit fler än 1, för det piper som sjutton ifrån boet vissa stunder. Sen idag passa jag på att gå dit när de lät som mest, då såg man 3 små gap som gapade efter mat!
Åh, nu vill jag bara att de ska komma ut därifrån. Men nångång under nästa vecka borde de börja lämna boet, för då har det gått 3 veckor sen de kläcktes. Hoppas verkligen att alla ungarna klarar sig!

Hela Huset...

Igår var det fest för hela slanten med 9 tjejer från jobbet..
Kvällen började vi med att träffas hemma hos en utav för att dricka lite innan det var dags att dra till Hela Huset där vi bokat bord. Maten va jätte god =)  Efter vi hade ätit klart började folken ramla in och det stod inte på förens det var folk överallt...
Var verkligen en jätte rolig kväll!! Vi posttjejer röjde verkligen järnet på dansgolvet ;-) haha!! Oj oj, va verkligen länge sen jag dansat så mycket som jag gjorde igår!  Slocknade direkt när jag kom hem, va helt slut.. Sen om det va alkoholens fel eller att man gick upp super tidigt på lördagsmorgonen för att jobba och sen hållt igång hela dagen kan man ju fundera över. Jag gissar på det sista, haha, men skulle nog tro att alla sakerna hade nånting med det att göra ;-)
Och jag måste tillägga att det var kul att träffas utanför jobbet.

Maria

...to be yourself is all that you can do ...

RSS 2.0