16 år och mamma till 7 barn!!!!!

Läste en artikel i Hänt Extra på jobbet idag, om en 16 åring som var mamma till 7 barn!!
Alltså kan ni tänka er, hon är bara 16 år och 7 barnsmamma?!?! Shit...

Hon träffade sin pojkvän när hon var 13, och blev gravid.. När hon var 14 år födde hon deras första barn, en son..
Pojkvännen lämnade henne efter en stund. Tog inte lång tid förens hon träffade en ny kille, och blev gravid, med trillingar!!! Denna gång var det 3 tjejer hon födde... Pojkvännen lämnade henne efter ett tag..
Och åter igen stod det inte på förens hon träffade en ny kille. Denna gång tänkte flickans mamma att hon ville inte att hennes dotter skulle få några mera barn, så hon tog henne till läkaren för att skaffa preventivmedel, men det var försent, dottern var redan gravid.. igen!! Och med trillingar.. igen!!! Och självklart blev det samma visa med pojkvännen som med de andra, de gjorde slut..
Nu idag är hon 16 år och ensamstående mamma till 7 barn. Hon bor hemma hos föräldrarna i en liten by i centrala Argentina.

Fallet med den unga 7 barnsmamman har väckt stor debatt i Argentina. De anser att hon lever för lösssläppt.

Och kan påpeka för er som inte visste.. Argentina är emot aborter.

Visst man kan anse att hon kanske lever för lössläppt, då hon inom loppet på 3 år varit gravid 3 gånger med 3 olika killar!! Hon har ju i princip träffat en ny på en gång, blivit gravid. Sen höll de ihop typ 1 år, sen funka de inte. Då skaffa hon en ny, och samma visa igen. Borde man inte lära sig första gången? Och sen om man ser till hennes unga ålder, va sjutton, hon är bara 16 år!!! Ja ni, vet inte riktigt vad man ska säga, jag tycker bara att det känns så konstigt när hon är så ung. Visst hon kanske är en jätte bra mamma, man behöver inte vara en dålig mamma när man är ung det menar jag verkligen inte!! Men ändå... Borde hon kanske inte tänkt sig för lite?
Den unga mamman säger själv i artikeln att hon ångrar det inte, att hon visste att hon kunde ha skyddat sig för att inte bli gravid, men det blev bara som det blev..

Vad anser ni om detta?

Nu har jag varit ute och handlat....igen....

......Denna gång blev det en tavelhylla och två nattduksbord...

            

Tavelhyllan är lite tom just nu.. Har inte framkallat de korten som jag tänkte ha där så satte dit nånting tills vidare..

Grillat och potatisgratäng..

Idag var tjejerna här på middag.. Blev grillat kött med potatisgratäng. Mmm, gott..Bilden är tagen från förra helgen, då vi även grilla och åt potatisgratäng.. Haha..
Men det är ju bara så gott. Och självklart va de jag som var mästerkocken båda gångerna, min potatisgratäng och jag som hade mest hand om grillningen... Resten gjorde de andra tjejerna!

Finns det någon bättre mat på sommaren än grillat?!

Sex and the City!

Sex and the city maraton på 3:an just nu... De börjar först med tittarnas val, och avslutar med de 2 allra sista avsnitten av serien! Detta är en måste se kväll för alla som gillar Sex and the city....Och för er som missat det, Lördag 21 juni har Sex and the city, filmen biopremiär!!

Barnvakt!

Anna & David skulle iväg på lite galej och behövde barnvakt. Så mormor & moster var barnvakt..
Mormor (min & annas mamma) va barnvakt åt Nova. Och jag va barnvakt åt Liam.
Anna hade berättat för Liam att han skulle sova hos moster. Han prata en massa om det, han pratade om att han skulle sova med moster i stora sängen, inte grina, och att han skulle träffa mina fåglar..
Anna hade tidigare köpt en Nalle Puh ryggsäck till Liam som han va helt överlycklig över. Innan de åkte upp till Dalarna hade hon sagt åt honom att packa den med saker han skulle ha med sig till moster. Då hade gullungen helt själv gått och packat ryggsäcken med sina trasor och nallar han har när han sover, sen hade han även lagt i några bilar att leka med. Så sött =) Och helt själv hade han gjort detta!!

Kom hem på morgonen från Alanya. Då hade man först suttit på en transfer buss i flera timmar för att komma till flyget, sen suttit på flygplatsen å väntat på flyget hem som gick på kvällen. Flyget landade mitt i natten på Arlanda. Och efter det väntade en bilfärd hem från Arlanda.
När jag kom hem vid sex tiden på morgonen blev de bums i säng efter att ha sovit, vaknat, sovit, vaknat hela tiden.. Men sömnen blev inte många timmar.. Vaknade till vid 10 på morgonen igen. Då hade Syster anlänt till mamma med barnen. Så tog mig upp ur sängen och gick dit..

Under dagen stanna vi kvar hos mamma och lekte lite. Men mot eftermiddagen gick jag och Liam hem till mig, han med sin Nalle Puh väska på ryggen. Så söt han va med den på =)
På vägen dit stanna vi en stund i lekparken och lekte.

    
En glad pojke som leker för fullt i lekparken....

Va lite bus och lek först . Sen efter kvällsgröten blev de mys i soffan och vi tittade på Hitta Nemo.
Sen blev de dags att sova. Då jag också var helt slutkörd gick jag och la mig samtidigt som Liam. Haha...

Sen vaknade man på morgonen av att någon pratade och staplade sina nallar på mig. Efter en stund öppnade jag ögonen då jag insåg att gosungen inte skulle somna om. Då va de någon som blev överlycklig av att se att jag va vaken. Det blev en super bus unge som hoppa runt och lekte i hela sängen.. Vi busa och myste en stund i sängen innan vi gick upp åt lite frukost.. Efter nån timme gick vi hem till mamma igen där Nova va.
Anna och David skulle senare komma och hämta ungarna.


En glad liten tjej som flinar när man pratar med henne..


Efteråt han varit här fråga Anna Liam vad vi hade gjort, han berätta lite.. Hon fråga om han ville sova hos moster igen, och det ville han =) =) =) Så världens bästa moster och barnvakt det är jag det!!! Tihi ;-)

Alanya... del 1

I'm back =)
Helt underbart och skönt att komma bort ett tag. Men nu är man tillbaka i verkligheten igen.....

Här kommer lite bilder från semestern...

Havet.. mmm... Va helt underbart att ligga där på stranden. Sen lite då och då gå och doppa sig i havet.
En fin park..
     


Vårat hotell..

Vi bodde vid Kleopatrastranden, hade ca 200 meter till stranden. Och inte allt för långt in till stan. Helt perfekt!

Om man skulle titta på skorna när man kom in i vårat rum skulle man tro att vi var hur många som helst! Men så va inte fallet.. Vi var bara två personer... Två personer som är skotokiga ;-)


Detta va Alanya del 1.... Del 2 kommer så fort jag har tid..

Maria

...to be yourself is all that you can do ...

RSS 2.0