Gott Nytt År!!!

image157

GOTT NYTT ÅR på er alla där ute!
Hoppas ni får en bra nyårsafton. Ta det lugnt med alkoholen och var rädda om er!!

Vad ska DU göra på nyår?

Någon som har avlagt något nyårslöfte och har lust att dela med sig av det?!

4:e advent

image154
Idag är det 4:e advent. Och imorrn är det julafton! God Jul på er alla....Idag när jag skulle göra rent i fågelburen hittade jag detta! ETT ÄGG!
Då var det som jag trodde att fåglarna började bli könsmogna.. Ska sen efter jul ut och köpa ett bo åt dom så det blir bättre för dom.. Slängde det här ägget.

 

Inte min dag...

Idag var inte riktigt min dag..
Först var det mycket på jobbet, så kom inte ut förens efter halv elva. Vi brukar normalt åka ut kring nio,halv tio. Kommer till det första huset, låter som att det pyser ut luft ur däcket. Går och tittar, men ser inte att jag har lite luft i något utav däcken. Väntar en stund. Var som jag trodde, punktering. Luften börjar nu bli mindre och mindre i bakdäcket! Jaha, det va bara att ringa ner och be nån komma med ett däck till mig.
Sen kommer räddaren i nöden. Vi byter elbil så jag kan fortsätta min tur. Han byter däck och åker tillbaka. Men grejen va bara att  den nya elbilen jag fick är lite konstig, är lite batteri på den, men han trodde jag skulle klara mig runt!  "Annars ringer jag igen om ja inte kommer tillbaka", säger jag skrattandes och åker iväg...
Yes, klarade hela turen utan att batteriet dog! Trodde jag.... På vägen tillbaka börja det krångla. Den hackade och gick super sakta! Till slut gav den bara upp och åkte inge mer.. Jaha, då va batteriet slut. Var bara att ringa igen...
Det första han säger när han svarar är "Går du och puttar den?"... Haha, vadå veta vad jag ville...
Nån ska komma upp och hämta mig.. Sitter där ensam efter vägen i en elbil som inte går längre och väntar å väntar på att nån ska hämta stackars mig! Var då vackert väder iaf, solen sken, lagomt kallt, inte ett moln på himlen... Hur som helst, så kom en å hämta mig. Fick lämna den stackars elbilen kvar. Den skulle de hämta senare..
Imorrn blir det upp att jobba igen! Inte att köra lördagsexpress som jag bukar göra, utan imorrn är det dela ut post som gäller! Ja ni läste rätt, ni får post på en lördag! Fast blir bara julkort och A-post! Hoppas på en bättre dag imorgon...

Vinterlandskap...

Det är så här jag tänker mig vinter, snö, lagomt kallt och blå himmel med solsken!
Det är då jag älskar vintern. Vem kan motstå att älska vintern när det är så här vackert?!


image144
Solen skiner över åkern.

image145
Solen på väg upp mellan träderna.

image146


image147
Träderna fulla med snö.

image148


image149
En mörk men ändå mysig liten väg med snötäckta träd vid sidorna. Solen tittar fram här och där.

image150
Granar fulla med snö

image151
En mysig skogsglänta

image152
En till bild på en väg med snötäckta träd på sidorna. Mysigt!

image153
Solen speglar sig i Dalälven.

Tyckte den här bilden påminde lite mer om en vårbild än en vinterbild. Därför får denna bild avsluta det här inlägget med en påminnelse om att våren snart är här.. Om några månader....Men det går nog fort ska ni se!


All bilder är tagna av mig!

Stressiga tider just nu...

Inte lätt å vara brevbärare just nu. Är ganska stressigt och mycket att göra. Även fast de tagit in extra arbetare som ska hjälpa till med lite saker så vi "kommer loss" lite är det full rulle hela tiden. Enda lugna stunden man har är sin rast! Alla julkort ska ut, är en hel del. Plus att de fick för sig att telefonkatalogen ska ut just nu också. Och sen går jag ett drygt distrikt, suck! 99 trapphus! Inte lätt.. Men man får tänka så här, det är betald motion, och jag får en massa frisk luft! Haha, någon positiv tanke i det hela.


Ja, kära syster, ska försöka skaffa lite snö åt dig till jul =) Men om det fortsätter vara så här kallt som det är nu borde väl ändå nån snöflinga falla ner.. tycker man i alla fall...

3:e advent...

image143

Idag är det 3:e advent..
En vecka (och 1  dag) kvar till jul. Känns verkligen inte....

Mitt senaste inköp...

Jag vet inte vad det är med mig och ljus saker. Kan köpa hur mycke som helst, för det finns mycket  fina saker och man kan göra mycket fina ljusdekorationer själv... Ibland är jag  tvungen att verkligen tänka efter både en och två gånger innan jag köper det. Men den här blev jag helt förälskad i och var bara tvungen att ha!! Ni vet hur det är med vissa saker... tihi!
Köpt på Indiska för er som undrar...
image142

Har lite planer på ett kommande projekt. Självklart har det med ljus att göra =)
Får se när jag kommer att ta tag i det... Måste ha en hylla först...
Nån som vet vart man kan hitta en fin hylla?? Den ska vara lång, men inte allt för bred så den sticker ut från väggen för mycket, men inte för smal heller, tillräckligt bred så man kan ställa saker på..
Mmm, nu fick ni lite att fundera på va?!

2:a advent

 Idag är det 2:a advent....


Har glömt att lägga upp bilder på det nya jag gjort i köksfönstret...

 Detta var stjärnan jag köpte. Man har värmeljus i den.

 Så här ser det ut..
Dagen...                                      Kvällen...Snart ska jag fika... Cola och lussekatt =)   Mums!

Michael Bolton - How am I suppose to live without you

"...Tell me how am I suppose to live without you
Now that I've been lovin' you so long
How am I suppose to live without you
How am I suppose to carry on
When all that I've been livin' for is gone....."


Syskonkärlek...

Visst är vi två söta syskon!?! Var några år sen man va så här liten...
Jag är den lilla, om ni inte fattar de  =P haha!

image137

1:a advent

Idag är det första advent, 4 veckor kvar till jul =)Har pysslat och gjort det lite fint här hemma nu till advent å allt!

Ni vet väl att ni klickar på bilderna för att se dom större?!


VARDAGSRUMMET


Adventsljusstaken i vardagsrummet är självklart svart, tihi, vill ju inte förstöra mitt "svarta & krom/silver tema" i vardagsrummet, plus att jag tycker svart är väldigt fint =) Kanske märks.. haha! 

 Några tomtar fick redan åka fram. De sitter i en utav mina kubhyllor. 

 En söt liten gran.

Det enda röda som finns i hela vardagsrummet. Men var bara för att jag tyckte fatet var så himla fint. Tyvärr så syns inte den fina blodröda färgen på fatet när jag tog kort, men hoppas ni kan se er de framför er ändå!
                      Och så en liten ängel också =)  

Sen till jul skulle jag väldigt gärna vilja ha en svart gran med vita kulor i. Har hört att i år är det tydligen jätte populärt med svarta granar. Men det är inte anledningen till varför jag vill ha det, utan jag vill ha det för att jag älskar svart och har så mycket svart i mitt vardagsrum! Plus att jag alltid vela haft en svart julgran =)
Jaa mamma, jag vet att du tycker jag är konstig som vill ha en svart julgran!
En vit gran med svarta kulor är inte helt fel det heller =)


KÖKET

Köket är det enda rummet som fortfarande är lite traditionellt juligt med rött! Men även lite svarta inslag här med ;-) Haha!


Ljuskronan i köket fick röda ljus.

            .
En röd duk och svarta bordstabletter på köksbordet. Min adventsljusstake och sen två värmeljusstakar med svarta tomtar på =) Sen ser ni min lampkrona hängandes över köksbordet!
Har dragit ut extra skivan på bordet för att det blev finare och sen har man ju ett sånt himla stort kök så plats är det gott om =) 
Bytt gardiner och satt dit ljusstakar. 


SOVRUMMET

Här inne har det inte hänt så mycket. Har bara satt upp en stjärna i fönstret.
Sådär, nu har ni sett hur jag har det här hemma i juletider! Men självklart kommer det upp mera julsaker, men det blir inte förens framåt jul och dit är det som sagt några veckor kvar!
Ha en underbar 1:a advent alla där ute. Ät mycke lussekatter =) Det ska jag göra. Min snälla mamma var förbi med lussekatter igår som hon hade bakat. Tack snälla mamma!! Älskar mammas lussekatter, mums va goda de är!! De tar nog slut ganska fort, tihi!!

Maria

...to be yourself is all that you can do ...

RSS 2.0